Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Tietoliikenne

Vasteaika - Vasteaika tarkoittaa pikselin muuttumista tummasta kirkkaaksi ja takaisin tummaksiSiirtoviive - Siirtoviive tarkoittaa aikaa lähetyksen ja vastaanottamisen välillä.

Synkroninen - Tiedonsiirtoa, jossa jokaista siirrettävää merkkiä ei lähetetä erikseen vaan merkkien siirto tahdistetaan kellosignaalin avulla.Asynkroninen - Asynkroninen sarjaliikenne toimii yhdellä signaalilla kuhunkin suuntaan toisin kuin synkroninen sarjaliikenne, jossa on erillinen tahdistussignalointi.

sarjasiirto/-liikenne - Sarjasiirrossa samaankin merkkiin kuuluvat bitit lähetetään ajallisesti peräkkäin, jolloin tiedonsiirtokanavia, (esim. johtimia kaapelissa) tarvitaan vain vähän.
rinnakkaissiirto/-liikenne - Rinnakkaissiirrossa taas lähetetään bittejä yhtäaikaan rinnakkaisia datakanavia pitkin.

Simplex - Yksisuuntainen kommunikaatioHalf-duplex - Kaksisuuntainen kommunikaatio, missä vain toinen voi kommunikoida kerrallaanFull-duplex - Kaksisuuntainen kommunikaatio, missä molemmat voivat kommunikoida samaan aikaan.Multiplex - Monen singnaalin muuttamista yhdeksi singnaaliksi

kantataajuus/baseband - Singnaalilla on todella pieni taajuus aluelaajakaista/broadband - Singnaalilla on laaja taajuus alue

Piirikytkentäinen data on tiedonsiirtomuoto, jossa verkon ylitse muodostetaan kiinteä yhteys tiedonsiirtokanavan kautta. Kanavan päiden välille syntyy näin piiri, jossa tiedonsiirron kohteet on määritelty. (Yhteydellinen)
Pakettikytkeminen on (yhteydetön)"tiedonsiirtomenetelmä, jossa data jaetaan paketeiksi tiedonsiirtoa varten. Pakettikytkentäinen tiedonsiirto on luonteeltaan yhteydetöntä, eikä verkosta varata päästä-päähän yhteyttä (reittiä) tai siirtokapasiteettia tiedon siirtoa varten."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti